Fornuftig bruk av forbrukslån

Når du tar opp et forbrukslån er det viktig at du bruker forbrukslånet fornuftig. Denne siden er en hjelp til deg som ønsker å være fornuftig samtidig som du har et forbrukslån som du får mest mulig ut av. Lånet i seg selv er ikke noe problem. Det er mer hvordan du bruker lånet og hvem som tar det opp som kan være en utfordring for deg og din familie over tid.

Lag et budsjett

Når du tar opp et lån er det viktig at du har et budsjett som viser deg hvordan du skal bruke pengene. Det er ikke så viktig å bare bruke pengene. Det kan fort gå galt. Du må vise hvordan pengene skal brukes over tid slik at du bruker pengene på en måte som gjør at du får en verdi ut av bruken. Det kan være en fin ting som gir deg glede, men det kan også være å starte en bedrift som gir deg inntekt over tid. Refinansiering er også en smart måte å bruke pengene på. Når det er sakt er det også viktig at du bruker din inntekt på en måte som gjør at du faktisk kan betale for lånet hver eneste måned.

Vær ærlig

Når du er i banken og søker på et lån er det viktig at du søker på det lånet som passer deg best. Det kan hende at du også ikke bør søke på et lån. Her er det viktig at du er ærlig med deg selv og ikke finner på grunner for hvorfor du burde ha et lån eller hvorfor ikke. Det er viktig at du også er ærlig med banken om hvor mye gjeld du har og hvor stor inntekt du har.

Ikke kjøp spontant

Lån er et produkt som alle andre produkter. Det er viktig at du i den sammenheng ikke kjøper deg et lån fordi du mener du trenger det der og da. Tenk litt igjennom om du virkelig trenger pengene. Det er fort gjort og bare kjøpe noe når man føler at man trenger det uten at man har tenk seg godt om. Det er derfor dumt å kjøpe spontant fordi alt må betales tilbake. Klarer du ikke å betale tilbake vil du få et mye større problem senere.

Unngå flere forbrukslån

Det er veldig fristende med forbrukslån. Når du har fått et er det veldig lett å ønske seg et nytt og billig forbrukslån. Dette er en farlig tanke fordi det er så fort gjort og plutselig sitte med et par forbrukslån og skyhøye kostnader hver eneste måned. Det er dessverre mulig å ta opp flere forbrukslån fordi disse lånene blir ikke registrert i noe register slik at bankene kan se hvem som har hvilke typer lån. Det er kun selvangivelsen som holder styr på hvor mye gjeld du har. Det er derfor mulig å gjøre mye skade på 1 år.